пʼятницю, 18 лютого 2022 р.

Тиждень безпечного Інтернету

Погодьтеся, що сучасні інформаційні технології та Всесвітня мережа не тільки відкривають безмежні можливості для навчання й особистісного розвитку людини. На жаль, вони також сповнені загроз та небезпек, яким треба вміти протистояти. І саме для покращення досвіду цифрового користування у Полонській гімназії №6 пройшов Тиждень безпечного Інтернету з 7 по 11 лютого.
День1. 10 золотих правил безпеки в Інтернеті(учні познайомилися із основними правилами та на віртуальній дошці залишали свої побажання та правила, що ще не згадувалися)
День 2. 7 мультфільмів для школярів про інтернет-залежність (Звісно, ми не можемо відмовитись від користування зручними гаджетами, але можемо навчитися використовувати їх з максимальною користю, уникаючи потенційних небезпек. Тому учні мали змогу переглянути мультфільми про Гаджетозалежність. Адже, усе частіше бачимо молодь, підлітків і дітей, які замість звичайного спілкування та жвавих ігор обирають віртуальну реальність ґаджета. )
День 3. Мережевий етикет – що це? Особливості інтернет етикету (Будь-яке явище рано чи пізно обростає певними культурними нашаруваннями і нормами. Спілкування в інтернеті давно вже стало повсюдним явищем, а значить, обзавелося певними правилами комунікації. Такий неписаний звід рекомендацій поведінки у віртуальному світі називають мережевий етикет,інтернет етикет. У цей день учні дивилися цікаве відео та читали статтю про особливості мережевого етикету )
День 4. Вебквест "День Безпечного Інтернету" (У просторі вебквесту за різними об'єктами схований вихід та підказки з ключами. Мета учнів: знайти всі підказки, додаткові ключі та вийти з вебквесту.)
День 5. Цікаве про Інтернет (Цього дня учні виконували інтерактивні тести в навчально-ігровій програмі Kahoot! та переглядали цікаві відео про історію створення мережі Інтернет та Штучний інтелект.


Немає коментарів:

Дописати коментар